10 års indsats mod hjemløshed er slået fejl

Siden 2009 har det politiske mål været, at hjemløshed skulle mindskes ved at tilbyde billig bolig og social støtte. Men nye tal viser, at kun otte procent af de hjemløse modtager den hjælp. ”Vi er ikke kommet i mål med handleplaner, vi har lavet for flere hundrede millioner,” siger socialminister Astrid Krag (S)

”I mange år har der været en tendens til at opfatte hjemløshed som noget, mennesker ikke kunne komme ud af, men det kan 9 ud 10 med den rette indsats. Der er behov for at se på hele området med nye øjne.”
”I mange år har der været en tendens til at opfatte hjemløshed som noget, mennesker ikke kunne komme ud af, men det kan 9 ud 10 med den rette indsats. Der er behov for at se på hele området med nye øjne.” Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Mens der er blevet flere hjemløse i Danmark de seneste 10 år, går udviklingen i Odense Kommune den modsatte vej. Hvert år hjælper kommunen 50 borgere ud af hjemløshed, og hjemløsheden er mindsket med 40 procent de seneste 10 år. Opskriften på succesen kaldes housing first og går ud på at tilbyde hjemløse en bolig, der er til at betale, samtidig med, at de får intensiv social støtte.

Artiklen fortsætter under annoncen